Fanfare trekt naar de Westhoek

Het weekend van 2 en 3 juli reisde de Koninklijke Fanfare St. Martinus Dilsen naar de Westhoek. Zo’n 80 leden en supporters gingen mee voor een concert en een gezellige tweedaagse. Zaterdagochtend om 7 uur stipt stapten alle reizigers op de bus voor een tweedaagse reis naar de Westhoek. Rond 10 uur arriveerde de bus bij het Tyne Cot Cemetery in Zonnebeke, de grootste Britse begraafplaats in de Westhoek. Het bezoek werd vervolgd door een uitstap naar het pas vernieuwde Memorial museum Passchendaele 1917. Iedereen, groot en klein, kon hier via interactieve elementen het oorlogsgebeuren beleven. De reis werd verdergezet naar Ieper, de stad die tijdens de eerste wereldoorlog volledig verwoest werd. De stad is onder meer bekend van de Menenpoort en de prachtige Lakenhalle. Na het bezoek aan Ieper vertrok de bus naar Blankenberge, waar er overnacht werd. In hotel Liberty werden 40 kamers afgehuurd voor de leden van de fanfare en hun supporters. Rond 20 uur werd ons een heerlijk avondmenu aangeboden. De tweede dag werd er ontbeten en vervolgens verzameld op het Manitobaplein. Daar bracht de fanfare een openluchtconcert. Er werden een tiental werken gebracht in een luisterrijk optreden onder een stralende zon. Voor het talrijk opgekomen publiek moest tot tweemaal toe bisnummers uitgevoerd worden. Nadien was iedereen vrij en werd de namiddag doorgebracht met bezoekjes aan de talrijke winkels en cafés in de stad. Ook het strand en de zeedijk liep door het mooie weer vol met toeristen. Rond 19 uur werd iedereen terug aan de bus verwacht voor de terugreis naar Dilsen.

© Copyright. All Rights Reserved.